2010-09-25

Ny profil för Årrenjarka FjällbyÅRREJARKA FJÄLLBY ÄR ETT TURISTFÖRETAG NYLIGEN FYLLDA 40 ÅR. PLATSEN, EN UDDE I FJÄLLSJÖN SAGGAT 10 MIL NORDVÄST OM JOKKMOKK ÄR DÄREMOT ÄNNU ÄLDRE DATERAD, NYBYGGARNA SLOG SIG NED HÄR FÖR NÅGRA HUNDRA ÅR SEDAN. HÄR KRYLLAR DET ÄVEN AV TUSENÅRIGA FORNLÄMNINGAR.

2007 tog ägarna Gun Mannberg och Lars Lindqvist beslutet att satsa stort och bygga en ny huvudbyggnad med restaurang, lounge, bar, butik och reception. I samma veva satsade man även på en grafisk omprofilering för att lättare kunna bygga ett starkt varumärke.

Ny grafisk profil
Den nya logotypen och profilen togs fram med fem kärnvärden; Boplats, Lugn, Natur, Harmoni och Energi, samt med devisen "Vilt, Vackert, Vilsamt" i tankarna. De tre ständigt närvarande naturliga elementen i omgivningarna; Sjön, Bergen och Skogen lyftes även fram i symbolerna i logotypen. Färgerna i profilen harmonierar med den färgsättning som finns på befintliga stugor och där den röda färgen både symboliserar Energi såväl som nybyggarnas faluröda hus i den bofasta delen av byn. Som bakgrund används en gammal laduvägg från byn som påminner om nybyggartiden.

Nyinvigning och 40-årsjubileum
Den nya grafiska profilen lanserades i samband med den nyinvigning som gjordes den 18 september. Till denna bjöds ett dryga 100-tal VIP gäster in att delta via en personlig tryckt postad inbjudan och allmänheten inbjöds till öppet hus via annonsering i tryckta lokaltidningar samt på lokala medias webbplatser. Uttryck Åberg agerade värdinna och projektledare för invignings- och jubileumseventet som förrutom traditionsenlig "klippa-bandet" även omfattade Lapländsk tapas buffé, bildspelsvisning, musikunderhållning samt rundvandring med arkeolog. Samt dokumenterade allt med mingelbilder som las upp på den nya webben.

Ny webbplats
Årrenjarka har även fått hjälp av Uttryck Åberg med att ta fram en ny webbplats och att fylla den med information och bilder. Tanken är att kunden själv ska kunna underhålla den själva på sikt. Ett antal produktpaketeringar har även påbörjats, med bl a Mys & Må bra helg, Jul- och nyårspaket m m.

Läs mer på: http://www.arrenjarka.com/

Annons inför nyinvigningen 18 sept 2009Fasadskylt


Ny webbplats

Folder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar