2010-09-27

Balla Boll Brudar återbrukadeINFÖR LULEÅ BASKETS (NUMERA NORTHLAND BASKET) 30-ÅRSJUBILEUMSFEST I MARS 2010 ANORDNADES EN REDESIGN TÄVLING MED TEMAT ÅTERBRUK. 12 ST UTVALDA KVINNOR I LULEÅ OCH BODEN YRKESVERKSAMMA I HELT OLIKA BRANSCHER UPPMANADES ATT STÄLLA UPP I TÄVLINGEN DÄR UPPGIFTEN VAR ATT ÅTERBRUKA EN AVLAGD GAMMAL BASKETBOLL OCH GÖRA EN HELT NY PRYL AV DENNA.

Tävlingen inleddes med en inspirationsworkshop ihop med trendanalys företaget Arctic Trend. De färdiga tävlingsbidragen visades senare upp på Luleå Baskets hemsida och på lagets hemmamatch där allmänheten fick rösta på bästa bidrag för att slutligen auktioneras ut bland publiken på ytterligare en hemmamatch till förmån för Luleå Basket.

Uttryck Åberg stod för idé, projektledning och tog fram marknadsföringsmaterial för eventet. Tävlingen som gick under namnet "Balla Boll Brudar" var även pr-projekt för att synliggöra kvinnlig basket på elitnivå och där tävlingsdeltagarna under mottot; kvinnor stöttar andra kvinnor fungerade som basketambassadörer med sin ideella insats.


Några av de 12 tävlingsbidragen; lampa, väska,
örhängen och väggklocka.Vinnaren Mia Viltok med sin basketskål med renhorn.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar