2009-10-02

Japansk fest hos Canon Business CenterNÄR CANON BUSINESS CENTER I LULEÅ FLYTTADE TILL NYA LOKALER VILLE MAN INVIGA DEM MED SINA VIKTIGASTE KUNDER OCH ORDNADE EN FEST MED GENOMGÅENDE JAPANSKT TEMA. GÄSTERNA FICK LÄRA SIG MYCKET OM JAPANSKA SEDER OCH KULTUR.

Shobay hanyou betyder "stora pengar" eller "lyckosamma affärer" på japanska. Med de orden bjöds gästerna in till fest den 20 november 2008. Med inbjudan följde också med ett par ätpinnar i bambu. På den här festen gick allt i japanska tecken! I entrén hängde flaggan med den stora röda morgonsolen. Lokalen var dekorerad i japansk stil, med röda papperslyktor, stora bildvepor med japanska motiv, körsbärskvistar i blom, bonsaier etc. En japansk parlör kopierades upp på plats då gästerna anlänt för att de skulle kunna kommunicera på rätt språk under kvällen. Festen avslutades förstås med tradionell karaoeke.

Uttryck Åberg stod för idé, innehåll, marknadsföring, mingelfoto och projektledning för kvällen som blev väldigt lyckad och mycket uppskattad bland gästerna.Norra Sveriges främsta expert på bonsaier visade sina egna alster och berättade om kulturen kring bonsaier i Japan.

En japansk sushikock var anlitad och tillagade sushi inför gästerna som fick välja bland ett stort antal olika sorter, vilka sköljdes ned med japanskt öl och risvin.


En enklare variant av japansk tecermoni fick några av gästerna prova på.
Maneki-neko – den japanska lyckokatten, som ofta används i affärssammanhang fick gästerna ta med sig hem som en byggsats i papper och försöka bygga ihop själva. Uppkopierat på Canon kopiatorer så klart!
Gästerna fick av den japanska värdinnan iförd tradionell kimono, lära sig både om origami – japansk pappersvikningskonst samt fick sina namn skrivna med japansk kaligrafi.

Två kendoutövare visade en uppvisningsmatch med både träkäppar och långa svärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar